ایمپلنت دندان چیست؟ بررسی روش های درمان، قیمت و ماندگاری آن

ایمپلنت دندان چیست؟ بررسی روش های درمان، قیمت و ماندگاری آن

آیا تا به حال به این موضوع فکر کرده اید که اگر دندان های اصلی خود را از دست بدهم، آن گاه چه جایگزینی برای آن پیدا خواهم کرد؟ آیا دندان طبیعی انسان جایگزین مناسبی دارند که به توان سالیان سال از آنها درست به شکل یک دندان طبیعی استفاده کرد؟ آیا کیفیت این دندان ها به اندازه دندان طبیعی خواهد بود؟ و اما ایمپلنت دندان چیست؟ درمانی که ادعا می شود جایگزین خوبی برای دندان های از دست رفته است.

میزان ماندگاری ایمپلنت دندان چقدر است؟ قیمت ایمپلنت دندان چقدر است؟ آیا این درمان ارزش هزینه کردن را دارد؟ آیا جایگزینی برای ایمپلنت دندان وجود دارد؟ در مقاله امروز قصد داریم که به تمامی این سوالات پاسخ دهیم. پس با ما همراه باشید.

ایمپلنت دندان، فرصتی برای شروع بهتر

اولین سوالی که وجود دارد این است که اصلا ایمپلنت دندان چیست؟ روش های درمان و پروسه درمانی ایمپلنت دندان به چه شکل است؟ اگر بخواهیم به زبان ساده پاسخ دهیم، باید گفت که یک روش درمانی برای جایگزینی دندان های از دست رفته می باشد، به طوری ظاهر و عملکرد دندان ها درست مانند دندان طبیعی باقی می ماند.

در حالت معمول و با چشم نا آشنا تشخیص ایمپلنت دندان از دندان طبیعی بسیار سخت است، و این موضوع خود نکته ای مثبت برای در نظر گرفتن این درمان در شرایط مورد نیاز می باشد. باید گفت که ایمپلنت دندان با استفاده پایه های کوچکی که شکل پیچ و مهره را دارند، به درون لثه و به فک بیمار متصل می شوند طوری که سر آنها موارد پر شده دندان جدید وجود دارد. 

لازم به ذکر است که در حال حاضر بهترین و معتبر ترین روش درمان دندان های از دست رفته و کاملا پوسیده همین ایمپلنت های دندان هستند. اما شاید وقتی حرف از جایگزینی دندان می وشد نام آشنای دندان مصنوعی نیز به فکر شما خطور کند. شاید هم برخی ایمپلنت و دندان مصنوعی را یکسان بدانند.

دندان مصنوعی در واقع نتیجه مواد قالبگیری، با توجه فرم دهان و لثه شما می باشد که کاملا از لثه و دهان جدا است، طوری که شما هر وقت اراده کنید می توانید اقدام برداشتن و گذاشتن دوباره آن در دهان خود کنید. و این مادامی است که ایمپلنت دندانی طی پروسه درمان تخصصی، به طور ثابت در دهان و لثه شما جایگذاری می شود، و خیلی از مشکلات و آسیب های ممکن به لثه بیمار را از بین می برد.

پایه کوچکی که از آن حرف زدیم در واقع پیچی فلزی از جنس تیتانیوم است، که استفاده از دستگاه، توسط دندانپزشک در استخوان فک دهان شما قرار می گیرد. بعد از آن توسط ابزاری به نام اباتمنت دندان های مصنوعی بر روی آن پیش متصل می شوند. لازم به ذکر است که این ابزار های کاملا با توجه با فک و دهان بیمار طراحی می شوند، حتی از لحاظ رنگ دندان هم، دندان مصنوعی ای انتخاب می شود که با دندان های دیگر بیمار مطابقت داشته باشد.

ایمپلنت دندان برای چه سنینی قابل انجام است؟

سوال بعدی که پیش میاد بحث سن مورد نیاز برای انجام این درمان پروتزی است. به طوری کلی درمان ایمپلنت دندان برای تمامی افراد بالا 18 سال قابل انجام  می باشد. علت این محدودیت سنی نیز مربوط به رشد فک و دهان افراد در این سنین می باشد زیرا که فرد ممکن است طی یک سال در این بازه زمانی رشد استخوان فک را داشته باشد.

اما ایمپلنت دندان شرایط خاص خود را نیز دارد. مهمترین این شرایط داشتن تراکم استخوانی مناسب است، و بعد از آن مسئله سلامت لثه و بهداشت دهان و دندان، که قبل و بعد از انجام درمان باید حتما مورد توجه قرار بگیرد. به طوری کلی چند دسته از افراد در دسته موارد حساس قرار دارند و باید از درمان ایمپلنت صرف نطر کنند:

  • افراد زیر 18 سال
  • زنان باردار
  • بیماران دیابتی با دیابت کنترل نشده
  • افرادی که تحت پرتو درمانی قسمت های گردن و سر قرار دارند
  • افراد با مشکلات مربوط به سیستم ایمنی

به غیر از دسته های ذکر شده، سایر افراد واجد شرایط انجام ایمپلنت دندان هستند.

روش های مختلف انجام ایمپلنت‌ دندان

 چند روش برای انجام درمان ایمپلنت دندان وجود دارد؟ کدام روش بهتر است؟ شاید با توضیحات مختصری که داده شد برخی ایمپلنت را درمانی ساده تصور کنند که این کاملا اشتباه است. در ادامه به اهمیت و سختی انجام درمان و روش های مختلف ایمپلنت دندانی می پردازیم:

ایمپلنت با اسفاده از لیزر

می توان گفت که پیشرفته ترین و بروز ترین روش حال حاضر در صنعت پزشکی استفاده از لیزر در ایمپلنت دندان می باشد. در فرایند نصب به این روش از اشعه لیزر که درای طول موج مشخصی است استفاده می شود و سوراخ های مورد نیاز در لثه توسط این اشعه ایجاد می شوند.

درمان هایی که با لیزر انجام می شوند، نه تنها در صنعت زیبایی پوست و مو بلکه در دندان نیز با دقت بسیار بالا، و کنترل دقیق و آسان انجام می شوند. این حفره هایی که پیش تر به آنها اشاره شد، از طریق حرارت لیزر بر روی بافت لثه ایجاد می شوند و در نهایت دندان ایمپلنت در این حفره ها متصل می شوند. باید دانست که در روش لیزر بیمار بسیار زودتر به بهبودی می رسد.

ایمپلنت به روش پانچ

ایمپلنت با پودر استخوان، راه حلی برای تراکم استخوانی پایین

پیش تر افرادی که مشکل تراکم استخوانی پایین دارند را در دسته افراد مورد منع در درمان ایمپلنت دندان دسته بندی کردیم. اما روشی وجود دارد که طی آن دندانپزشک با استفاده از روش پیوند استخوان (پودر استخوان) در جهت تحریک سلول های بنیادی استفاده می کند. در این روش فضای خالی اطراف ایمپلنت با رشد استخوان پر شده و این پودر در واقع به عنوان جایگزینی برای پیچ ایمپلنت و سایر ابزار ها استفاده می شود.

ایمپلنت با چسب مخصوص

بله درست متوجه شدید، ایمپلنت با چسب! در این روش از چسب مخصوصی برای اتصال دندان ایمپلنت به لثه و دهان استفاده می شود و برخی بر این باور هستند که در این روش به دلیل ایجاد نشدن حفره و نبود پیچ، دندان ها بسیار زیباتر و حتی مقاوم تر در برابر شکستگی عمل می کنند.

درمان ایمپلنت دندان چقدر زمان میبرد؟ ماندگاری و طول عمر ایمپلنت دندان چقدر است؟

از مهمترین موضوعات انجام درمان ایمپلنت دندان، مدت زمان و طول دوره درمان آن است. باید گفت که در ابتدای کار همه چی بستگی به دندانپزشک و شرایط بیمار دارد، که با بررسی های لازم از سوی دندانپزشک این مدت زمان به شکل متغیر خواهد بود. به طور کلی باید بازه زمانی 4 تا 8 ماه را برای پروسه این درمان در نظر بگیرید، و شایان ذکر است که در درمان های پیوند کامل این مدت زمان با افزایش خواهد بود.

و اما طول عمر ایمپلنت دندان چقدر است؟ به صورت تجربی و با توجه با آمار های موجود می توان گفت حدود 50 تا 80 درصد روکش ها بعد از 15 سال به دلیل ترک خوردن و ساییده شدن نیاز به تعویض دارند. و البته ایمپلنت دندان، طبق آمار های موجود می توان گفت که 90 تا 95 درصد از درمان های ایمپلنت موفقیت آمیز بوده، و دندان های ایمپلنت شده با طول عمر فوق العاده 10 تا 20 سال ماندگار بوده اند.

آیا درمان ایمپلنمت دندان درد دارد؟

این سوال قطع به یقین مورد توجه تمامی بیماران مشتاق به انجام آن قرار گرفته است. شاید بعد از مطالع این مقاله به فکر این باشید که حتما هنگام ایجاد حفره ها در لثه و قرار دادن دندان در آن درد بسیاری را متحمل خواهم شد. اما باید توجه داشت که هنگام انجام این درمان از بی حسی قوی استفاده شده و شما هیچ دردی را حس نخواهید کرد.

 البته بدیهی است که بعد از اتمام اثر بی حسی، درد، بی چون و چرا به سراغ هر کسی می آید. که البته دندانپزشکان در این مواقع با تجویز مسکن های مناسب فرصت درد کشیدن از درمان را به طور کامل از شما می گیرند، پس جای نگرانی نیست.

سخن نهایی

سعی کردیم که تا حد توان و به ساده ترین زبان، درمان ایمپلنت دندان را برای شما عزیزان مطرح کنیم. اگرچه تمامی مطالب پزشکی پر از جزئیات و مطالب پیچیده هستند، و گاها می توان در مورد یک درمان ساده ساعت ها صحبت کرد، اما توضیحات زیاد و طولانی نیز خود ممکن است خسته کننده و گاها طاقت فرسا باشند.

در نهایت باید گفت که دندان ها مانند هر عضوی از بدن انسان دارای اهمیت بالایی هستند، گرچه روش های جایگزینی این اندام های طبیعی به مرور زمان کشف و مورد اجرا قرار می گیرد، اما هیچ گاه جای عضو طبیعی ما را نمی گیرند. پس قبل از هر چیز پیشگیری و رعایت بهداشت دهان و دندان از همه چیز مهم تر است. جهت مطالعه بیشتر بهداشت دندان های به لینک های زیر مراجعه کنید. 

تصویر A R

A R

Nothing to say here!

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

محبوب ترین مقالات ما

تخفیفات ویژه نمایشگاه و کنگره جامعه دندانپزشکی ایران اکسیدا (EXCIDA ۲۰۲۵)
اخبار, عمومی
ارسال توسط

تخفیف های ویژه نمایشگاه و کنگره جامعه دندانپزشکی ایران اکسیدا (EXCIDA ۲۰۲۵)

فرصتی طلایی برای کشف نوآوری‌ها و خرید تجهیزات دندانپزشکی با تخفیف‌های ویژه! اگر به دنبال به‌روزرسانی دانش، شبکه‌سازی با برندهای مطرح و خرید تجهیزات دندانپزشکی با تخفیف‌های استثنایی هستید، نمایشگاه EXCIDA ۲۰۲۵ بهترین رویداد سال برای شماست! این نمایشگاه جانبی که همزمان با شصت و چهارمین کنگره جامعه دندانپزشکی ایران برگزار می‌شود، میزبان جدیدترین فناوری‌ها، محصولات و...
دفترچه سوالات پنجمین دوره آزمون صلاحیت بالینی دندانپزشکی عمومی (بهمن ۱۴۰۳)
اخبار, عمومی
ارسال توسط

دفترچه سوالات پنجمین دوره آزمون صلاحیت بالینی دندانپزشکی عمومی (بهمن ۱۴۰۳)

این دفترچه شامل سوالات آزمون صلاحیت بالینی دندانپزشکی عمومی است که در حوزههای مختلفی مانند آسیبشناسی دهان و فک و صورت، بیماریهای سیستمیک، داروشناسی، اندودانتیکس، پریودانتیکس، پروتزهای دندانی، دندانپزشکی ترمیمی، سلامت دهان، دندانپزشکی کودکان، ارتودانتیکس و رادیولوژی طراحی شده است.برای مشاهده سوالات آزمون صلاحیت بالینی دندانپزشکی عمومی با ما همراه...
راهنما و دستور العمل طرز استفاده از دستگاه تزریق بی‌ حسی بدون درد
آموزش, عمومی
ارسال توسط

راهنما و دستور العمل طرز استفاده از دستگاه تزریق بی‌ حسی بدون درد

در این مقاله قصد داریم  برای شما عزیزان راهنما و دستور العمل دستگاه تزریق بی‌ حسی بدون درد را به طور کامل و جامع فراهم آوریم. چنانچه سوال و ابهامی برای شما پیش آمد حتما از طریق بخش دیدگاه ها با ما در میان بگذارید.همچنین دیدن کنید از:لیست شرکت‌ کنندگان...
لیست شرکت‌ کنندگان و شرکت‌ های تأییدشده در نمایشگاه‌ ها و همایش‌ های دندانپزشکی ایران ۱۴۰۴
اخبار, عمومی
ارسال توسط

لیست شرکت‌ کنندگان و شرکت‌ های تأییدشده در نمایشگاه‌ ها و همایش‌ های دندانپزشکی ایران ۱۴۰۴

اطلاعات دقیق شرکت‌کنندگان و شرکت‌های حاضر در رویدادهای دندانپزشکی سال ۱۴۰۴ به طور رسمی توسط برگزارکنندگان هر رویداد اعلام می‌شود. برای دسترسی به لیست نهایی و قطعی شرکت‌کنندگان، باید به وبسایت‌های رسمی این رویدادها مراجعه کنید. با این حال، بر اساس برگزارکنندگان معتبر و پیشینه سال‌های گذشته، شرکت‌های زیر احتمالاً در نمایشگاه‌ها و همایش‌های...
خدمات تعمیرات تجهیزات دندانپزشکی با بهترین قیمت در دنتی
آموزش تعمیرات, عمومی
ارسال توسط

خدمات تعمیرات تجهیزات دندانپزشکی با بهترین قیمت در دنتی

تعمیرات تجهیزات دندانپزشکی با بهترین قیمت و کیفیت تنها در فروشگاه دندانپزشکی دنتی. حتما تا به حال با خرابی توربین یا آنگل، ایر موتور و یا اپکس فایندر و سایر تجهیزات خود مواجه شده اید، و با توجه به قیمت های سرسام آور بازار امروز، خرید دوباره تجهیزات و تعویض...